Cous­cous van de fa­kir

Groenterijke couscous met rundergehakt. Zó gemaakt.

(406)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Groenterijke couscous met rundergehakt. Zó gemaakt. 4 personen
3 406

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 5 min. beetgaar. Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bordje.
  2. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin. Snijd de puntpaprika in stukjes. Voeg de paprika toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout. Meng de couscous met de sperziebonen en het gehaktmengsel. Verdeel de couscous over borden en bestrooi met de pijnboompitten.
video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Couscous van de fakir

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous van de fa­kir

1
1
  • 250 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze in 5 min. beetgaar.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo

00:22 min.

2
2
  • 300 g couscous

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 el pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten 2 min. in een koekenpan zonder boter of olie. Laat afkoelen op een bordje.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

4
4
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 450 g mager rundergehakt

Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 4 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul en goudbruin.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 puntpaprika's

Snijd de puntpaprika in stukjes. Voeg de paprika toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Meng de couscous met de sperziebonen en het gehaktmengsel. Verdeel de couscous over borden en bestrooi met de pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.