Aard­ap­pel­gra­tin met spi­na­zie

Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk slanke Provençaalse gratin.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Kwartiertje voorbereiden, de oven doet de rest. En dan heb je een heerlijk slanke Provençaalse gratin. 4 personen
3 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel om. Voeg de kikkererwten en Provençaalse kruiden toe. Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze kort mee. Vet de ovenschaal in. Doe de helft van de bevroren spinazie in de ovenschaal. Bedek met de helft van het aardappelmengsel. Herhaal deze stap.
  3. Snijd de tomaten in plakjes. Bedek de ovenschaal met de tomatenplakjes en de kaas. Bak de aardappelgratin ca. 45 min. in de oven.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelgratin met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­gra­tin met spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui 5 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 400 g kikkererwten

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel om. Voeg de kikkererwten en Provençaalse kruiden toe.

4
4
  • 450 g aardappelschijfjes
  • 2 el olijfolie

Voeg de aardappelschijfjes toe en bak ze kort mee. Vet de ovenschaal in.

5
5
  • 450 g gesneden bladspinazie deelblokjes

Doe de helft van de bevroren spinazie in de ovenschaal. Bedek met de helft van het aardappelmengsel. Herhaal deze stap.

6
6
  • 5 tomaten
  • 100 g gemalen belegen kaas

Snijd de tomaten in plakjes. Bedek de ovenschaal met de tomaat en de kaas. Bak de aardappelgratin ca. 45 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.