Cor­don bleu

Of-ie nou uit Zwitserland of Oostenrijk komt, hier in Nederland eten we 'm ook heel graag!

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Of-ie nou uit Zwitserland of Oostenrijk komt, hier in Nederland eten we 'm ook heel graag! 4 personen
4 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn tot paneermeel of doe ze in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller. Breng op smaak met peper en zout. Strooi het paneermeel op een bord.
  2. Snijd de varkensfiletlapjes als een pitabroodje open, bedek ze met vershoudfolie en sla ze met een steelpan zo plat mogelijk. Klop de eieren los. Bestrijk de binnenkant van het vlees royaal met ei. Gebruik hiervoor een kwastje of bolle kant van een lepel. Schaaf de emmentaler met een kaasschaaf in plakken. Vul de varkensfilets met een dubbelgevouwen plak ham en de kaas. Zet de filets vast met een cocktailprikker. Wentel de filets door het ei, bestrooi met peper en zout en wentel ze vervolgens door het paneermeel.
  3. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, het vlees in de pan. Bak de cordon bleus aan beide zijden in 10 min. gaar en goudbruin.

combinatietip:

Lekker met groene asperges en aardappelgratin.

Tip:

Voor een traditionele cordon bleu wordt een ongepaneerde schnitzel gebruikt. In dit recept is gekozen voor filetlapjes omdat deze dikker en daardoor makkelijker in te snijden zijn.

video

Pa­ne­ren

Instructievideo - 00:49 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 48 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Cordon bleu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cor­don bleu

1
1
  • 8 beschuiten

Maal de beschuiten in de keukenmachine fijn tot paneermeel of doe ze in een plastic zak en maak ze fijn met een deegroller.

2
2

Breng op smaak met peper en zout. Strooi het paneermeel op een bord.

3
3
  • 4 varkensfiletlapjes

Snijd de varkensfiletlapjes als een pitabroodje open, bedek ze met vershoudfolie en sla ze met een steelpan zo plat mogelijk.

4
4
  • 2 eieren

Klop de eieren los. Bestrijk de binnenkant van het vlees royaal met ei. Gebruik hiervoor een kwastje of bolle kant van een lepel.

5
5
  • 100 g emmentaler 45+
  • 4 plakken gerookte slagersachterham

Schaaf de emmentaler met een kaasschaaf in plakken. Vul de varkensfilets met een dubbelgevouwen plak ham en de kaas.

6
6

Zet de filets vast met een cocktailprikker. Wentel de filets door het ei, bestrooi met peper en zout en wentel ze vervolgens door het paneermeel.

7
7
  • 50 g boter

Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg, als de boter niet meer bruist, het vlees in de pan.

8
8

Bak de cordon bleus aan beide zijden in 10 min. gaar en goudbruin.

combinatietip:

Lekker met groene asperges en aardappelgratin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.