Kik­ker­erw­ten-reu­zen­bo­nen­sa­la­de

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kikkererwten en de reuzenbonen uitlekken in een vergiet. Spoel ze af onder de kraan en doe ze in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Meng de olie met het citroenrasp, de knoflook, de azijn en de sambal. Voeg naar smaak het citroensap en peper en zout toe.
  3. Snijd de peterselie en de koriander fijn en schep met de dressing door de peulvruchten. Laat 30 min. staan. Lekker met gegrild vlees en stokbrood.

Tip:

In plaats van sambal oelek kunt u ook harissa gebruiken, een hete rode saus uit Noord-Afrika. Verkrijgbaar in de grotere AH-winkels (potje 100 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.