Prei met ge­gra­ti­neer­de vis

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 28

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (20 x 30 cm), ingevet

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken. Was de prei en snijd hem in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de prei 5 min. op matig vuur. Verdeel de preiringen over de ovenschaal.
  2. Leg de visvariatie op de prei. Zorg dat de prei helemaal bedekt is, zodat de groente in de oven sappig blijft. Bak de visschotel in het midden van de oven in 40-45 min. gaar.
  3. Kook na 20 min. de aardappelen in weinig water met zout gaar.
  4. Verdeel de vis met de prei over 4 borden. Serveer met de aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 24 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.