Spi­na­ziesouf­flé van Sang-Lan

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • hoge ronde ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk er zo veel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie in een kom.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Splits de eieren. Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Laat op laag vuur 5 min. garen onder voortdurend roeren, tot het een egale massa is. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur. Laat iets afkoelen.
  3. Schenk een beetje van de saus bij de eidooiers en roer goed door. Schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa. Schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe.
  4. Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel de massa door het spinaziemengsel. Schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven. Laat in ca. 45 min. rijzen en goudbruin worden. Doe de oven tussentijds niet open, want dan kan de soufflé inzakken. Serveer direct.
video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesoufflé van Sang-Lan

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­ziesouf­flé van Sang-Lan

1
1
  • 750 g spinazie

Verhit een bodem water in een hoge pan en laat de spinazie er in 3 delen in slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk het vocht eruit.

2
2

Snijd de spinazie fijn en druk er nogmaals zo veel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie in een kom.

3
3

Verwarm de oven voor op 175 °C.

4
4
  • 4 eieren

Splits de eieren.

5
5
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Laat de boter smelten in een pan en voeg de bloem toe. Laat op laag vuur 5 min. garen onder voortdurend roeren, tot het een egale massa is.

6
6
  • 500 ml volle melk
  • 200 g belegen kaas

Voeg de melk toe en breng aan de kook. Voeg de kaas toe, laat die smelten en neem de pan van het vuur. Laat iets afkoelen.

7
7

Schenk een beetje van de saus bij de eidooiers en roer goed door. Schenk dit mengsel terug in de pan met de saus en roer tot een gladde massa.

8
8
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn. Schenk de saus bij de spinazie en voeg het kerriepoeder, het citroensap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe.

9
9

Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom en spatel de massa door het spinaziemengsel.

10
10

Schep alles in de ovenschaal en zet de soufflé in het midden van de oven. Laat in ca. 45 min. rijzen en goudbruin worden.

11
11

Doe de oven tussentijds niet open, want dan kan de soufflé inzakken. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.