Aard­ap­pel-an­dij­vie­scho­tel van Ilo­na

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 510 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 153

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, ovenschaal ca. 20 x 20 cm, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken enkook ze in 20 min. in water met zout gaar. Gietaf en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot een grove puree, voeg 25 g boter toe en zoveel kookvocht als nodig is om er een smeuïge massa van te maken.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de spekreepjes 4 min. in een koekenpan. Voegde ui toe en fruit 4 min. Neem de pan van het vuur en schep de andijvie erdoor. Breng op smaak met peper. 3 Meng het andijviemengsel met de puree. Schep de stamppot in de ovenschaal. Verkruimel de beschuiten in de keukenmachine of doe ze in een plastic zak, sluit af en verkruimel ze met een deegroller. Bestrooi de puree met de beschuitkruimels en verdeel de rest van de boter er in stukjes over. Zet de ovenschaal ca. 10 min. in het midden van de oven en later een goudbruin korstje op komen.

Tip:

U kunt de stamppot een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en zet de schaal de volgende dag 20 min. in een oven van 200 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 510 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.