Ge­vul­de au­ber­gi­nes met lin­zen

Wat een specerijen, wat een smaken…

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Wat een specerijen, wat een smaken… 4 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak in de aubergines 3 inkepingen in de lengte, maar snijd de groenten niet geheel door. Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Rasp de gemberwortel.
  2. Pureer met een staafmixer de ui, knoflook, rode peper, gember, koriander, komijn, kokos en het water tot een pasta. Verhit in een pan de olie en de sesamolie en bak hierin de specerijenpasta 1 min. al omscheppend.
  3. Vul de inkepingen van de aubergines met de helft van het kruidenmengsel. Bestrooi met zout en voeg het hete water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de aubergines in 15 min. gaar.
  4. Neem de aubergines uit de pan en schep de linzen door het achtergebleven kookvocht. Verwarm de linzen nog 3 min. tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Gevulde aubergines met linzen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de au­ber­gi­nes met lin­zen

1
1
  • 4 aubergines
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 3 tl verse gemberwortel

Maak in de aubergines 3 inkepingen in de lengte, maar snijd de groenten niet geheel door. Snipper de ui. Snijd de knoflook en rode peper fijn. Rasp de gemberwortel.

2
2
  • 2 tl gemalen koriander*
  • 2 tl komijn (djinten)
  • 75 g kokos
  • 4 el heet water
  • 3 el olie
  • 1 el sesamolie

Pureer met een staafmixer de ui, knoflook, rode peper, gember, koriander, komijn, kokos en het water tot een pasta. Verhit in een pan de olie en de sesamolie en bak hierin de specerijenpasta 1 min. al omscheppend.

3
3
  • 100 ml heet water

Vul de inkepingen van de aubergines met de helft van het kruidenmengsel. Bestrooi met zout en voeg het hete water toe. Leg de deksel op de pan en stoof de aubergines in 15 min. gaar.

4
4
  • 400 g linzen

Neem de aubergines uit de pan en schep de linzen door het achtergebleven kookvocht. Verwarm de linzen nog 3 min. tot het vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.