Zoet­zu­re cur­ry met eend

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 530 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur wachten
(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan ui 5 min. in 1 el olie fruiten. In keukenmachine ui met knoflook, gember, specerijen, azijn en suiker tot pasta pureren. Pasta overdoen in kom. Met scherp mes vel van eendenborst lossnijden en vlees in stukken van 4 cm snijden. Vlees door pasta scheppen en afgedekt minstens 2 uur in koelkast laten marineren.
  2. Vlees in marinade op kamertemperatuur laten komen. In braadpan rest van olie verhitten. Vlees met marinade hierin al omscheppend 5 min. bakken. Zout naar smaak en 100 ml water toevoegen en nog 10-15 min. zachtjes gaarstoven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.