Ge­fri­tuur­de groen­te-en­ve­lop

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 310 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 2 uur wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas voorgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fillodeeg afdekken met theedoek (tegen uitdroging). Aardappelen in 20 min. in weinig water gaarkoken. Aardappelen iets laten afkoelen, schillen en in kleine blokjes snijden. In koekenpan 1 el olie verhitten en sjalot en tuinerwten 2 min. roerbakken. Gember erdoor roeren en even meebakken. Currypasta en 3 el water erdoor roeren. Van vuur af aardappelblokjes en koriander erdoor scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout. Fillovellen halveren. Op elke deegreep 1 el aardappelmengsel in hoek leggen. Bloem met 1 el water tot glad papje roeren en deegranden hiermee dun bestrijken. Deeg voorzichtig rond vulling tot driehoekje dichtvouwen. In frituurpan of diepe koekenpan olie verhitten en samosa's met ca. 3 tegelijk in 1 min. bruinbakken. Samosa's op keukenpapier laten uitlekken. Samosa's kunnen koud of warm worden geserveerd.

video

Fi­lo­deeg ge­brui­ken

Instructievideo - 01:41 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.