Kik­ker­erw­ten­cur­ry

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 132

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In braadpan olie verhitten, laurier en kaneel 30 sec. bakken zodat geur vrijkomt. Ui toevoegen en 3 min. fruiten. Knoflook, gember en 1/2 el komijn 1 min. meebakken. Lepel voor lepel yoghurt door uimengsel scheppen, pas volgende lepel yoghurt toevoegen als vorige is opgenomen. Tomaten, kikkererwten, citroensap en 200 ml water erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kikkererwten 10 minuten op zacht vuur doorwarmen. Kaneel en laurier verwijderen. In droge koekenpan rest van komijn roosteren tot het gaat geureen. Vlak voor serveren kikkererwten bestrooien met komijn en koriander. Lekker met spinazie en Indiase kaas (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.