Rijst­scho­tel met ei­e­ren

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 540 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • römertopf of ovenschaal met deksel (inhoud 2 liter)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C . Römertopf 10 min. in bak ruim koud water zetten. In pan 2 el ghee verhitten en ui fruiten. Rijst erdoor roeren, 2 min. meebakken, daarna 250 ml water toevoegen. Rijst 5 min. zachtjes koken. In wok rest van ghee verhitten en kaneel kardemom en gember 1 min. fruiten. Currypasta, tomaat en tuinerwten toevoegen en 3 min. roerbakken. Yoghurt, 250 ml water en 1/2 tl zout toevoegen en groenten nog 3 min. koken. Römertopf uit water nemen, helft van rijstmengsel erin scheppen en gladstrijken. Rozijnen en groenten (incl. vocht) erover verdelen. Afdekken met rest van rijstmengsel. Römertopf sluiten en gerecht in oven in ca. 45 min. gaar laten worden. Intussen eieren in 8 min. hard koken, koud laten schrikken en pellen. Eieren in vieren snijden. Voor serveren kaneelstokje verwijderen en gerecht garneren met eieren. Lekker met tomatensalade met komkommer (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Tip:

Ghee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.