To­ma­ten­sa­la­de met kom­kom­mer

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne ringen. Week de uiringen 10 min. in ijskoud water (voor extra knapperigheid). Rooster in een koekenpan de komijn tot de geur vrijkomt. Pers de limoen uit.
  2. Snijd de tomaat en komkommer in plakken. Snijd de koriander en munt grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  3. Klop in een kom een dressing van het limoensap, de suiker, helft van de komijn en breng op smaak met peper en zout. Schep de tomaat, komkommer, rode peper, koriander, helft van de munt en helft van de ui erdoor. Laat in de koelkast door en door koud worden. Garneer vlak voor het serveren met de rest van de ui en munt. Strooi de rest van de komijn erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 25 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Tomatensalade met komkommer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­sa­la­de met kom­kom­mer

1
1
  • 1 rode ui

Snijd de ui in dunne ringen. Week de uiringen 10 min. in ijskoud water (voor extra knapperigheid).

2
2
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 2 limoenen

Rooster in een koekenpan de komijn tot de geur vrijkomt. Pers de limoen uit.

3
3
  • 4 tomaten
  • ½ komkommer
  • 8 g verse koriander
  • 8 g verse munt

Snijd de tomaat en komkommer in plakken. Snijd de koriander en munt grof.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

5
5
  • 1 tl suiker

Klop in een kom een dressing van het limoensap, de suiker, helft van de komijn en breng op smaak met peper en zout.

6
6

Schep de tomaat, komkommer, rode peper, koriander, helft van de munt en helft van de ui erdoor.

7
7

Laat in de koelkast door en door koud worden. Garneer vlak voor het serveren met de rest van de ui en munt. Strooi de rest van de komijn erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.