Saf­fraan­rijst met groen­ten

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 3 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Saffraan met 3 el heet water 5 min. weken. In braadpan ghee verhitten en kaneel, kruidnagels, kardemom en laurierblaadjes al omscheppend bakken tot geur vrijkomt. Rijst, peen, saffraan en rozijnen erdoor scheppen en 3 min. meebakken. Aan rijst 1 tl zout en 750 ml water toevoegen en alles afgedekt in 20 min. op laag vuur gaar laten worden. Laatste 5 min. (bevroren) tuinerwten toevoegen. Kaneel en kruidnagel verwijderen. Rijst overdoen in schaal en cashwenoten erover strooien.

Tip:

Ghee (geklaarde boter): In kleine pan met dikke bodem 250 g ongezouten roomboter op laag vuur smelten. Boter 45 min. zacht doorkoken tot alle witte vloken zijn komen bovendrijven (vast melkbestanddelen). Zeef boter door schone theedoek zodat alle vast bestanddelen verwijderd worden. Bewaar geklaarde boter tot gebruik in koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.