Lams­spie­sen

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 50 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, 4 lange spiesen of 8 satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom helft van yoghurt met gember, specerijen, citroensap, 2 el olie en 1 tl zout tot marinade roeren. Stukken lamsvlees erdoor scheppen en afgedekt 3 uur in koelkast laten marineren. Voor gebruik vlees op kamertemperatuur laten komen. In braadpan ui 5 min. in 1 el olie fruiten. Van vuur af rest van yoghurt erdoor roeren. Lamsvlees met marinade erdoor scheppen. Pan weer op vuur zetten en vlees op matig vuur met deksel schuin op pan in 30-40 min. gaarstoven. Laatste 10 min. zonder deksel vocht laten verdampen, zodat vlees omhuld is met dikke saus.
  2. Grillpan of barbecue verhitten. Vlees aan spiesen steken. Grillpan of barbecuerooster dun bestrijken met olie. Spiesen in 6-8 min. rondom bruin roosteren. Lekker met saffraanrijst met groenten (zie www.ah.nl/recepten).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: India

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.