Spits­kool­scho­tel

Oosterse schotel met een zoete verrassing: banaan!

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Oosterse schotel met een zoete verrassing: banaan! 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes in een schaal om met ⅓ van de woksaus en laat ca. 15 min. staan. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de tofu droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Snipper de ui grof. Snijd de spitskool in reepjes en de bananen in plakjes. Roerbak de uisnippers goudbruin. Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend wat slinken. Roer de rest van de woksaus erdoor en breng al omscheppend aan de kook. Schep op het laatste moment de banaan en de tofu erdoor. Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met gewokte kool. Strooi de seroendeng erover.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 12-13

Spitskoolschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spits­kool­scho­tel

1
1
  • 375 g tofu
  • 30 ml woksaus zoete soja

Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes in een schaal om met woksaus en laat ca. 15 min. staan.

Tip: 15 ml woksaus komt overeen met 1 el woksaus.

2
2
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep de tofu droog met keukenpapier.

3
3
  • 3 el olie

Verhit de olie in een wok en bak de tofublokjes goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 2 uien
  • 500 g spitskolen
  • 2 bananen

Snipper de ui grof. Snijd de spitskool in reepjes en de bananen in plakjes. Roerbak de uisnippers goudbruin.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 70 ml woksaus zoete soja

Voeg de spitskool toe en laat al omscheppend wat slinken. Roer de rest van de woksaus erdoor en breng al omscheppend aan de kook.

6
6

Schep op het laatste moment de banaan en de tofu erdoor.

7
7
  • 50 g seroendeng

Verdeel de rijst over diepe borden en serveer met de gewokte kool. Strooi de seroendeng erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.