Ge­hakt­bal­le­tjes in cran­ber­ry­saus

(74)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 74

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aardappelen in partjes en kook ze 15 min. Fruit ondertussen de ui in een braadpan in 1 el olie goudbruin. Voeg de gehaktballetjes toe en bak ze rondom bruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de cranberrycompote toe en warm de saus al roerend op. Snijd de appels in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Giet de aardappelen af en bak ze in een koekenpan in de rest van de olie bruin en gaar in 10 min. Schep af en toe om. Meng het witlof en de appel met de bieslookdressing.
  3. Serveer de gehaktballetjes in cranberrysaus met de witlofsalade en de gebakken aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 85 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 12-13

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.