Knof­look­g­noc­chi met ha­ri­cots verts

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 53

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in ca. 20 min. met zout gaar. Giet af, zet de pan op het vuur en stamp de aardappelen fijn. Draai het vuur uit. Voeg de knoflook en peper en zout toe. Roer de eieren door de puree. Voeg nu de bloem en het broodkruim toe.
  2. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts en snijd ze in stukjes van 1 cm. Kook ze in een grote pan in 2 min. gaar. Schep de haricots verts uit de pan maar bewaar het water.
  3. Bestuif een snijplank met bloem en maak van het deeg 3 rollen van ca. 2 cm doorsnede. Voeg, als het deeg te vochtig is, bloem toe. Snijd in stukjes van 2 cm en verdeel in 3 porties. Kook de porties in 3 delen in het achtergehouden water 2 min.
  4. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Voeg de olie, gnocchi en haricots verts toe en verwarm op middelhoog vuur. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg toe. Schep van het vuur door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Rasp de kaas erboven en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 33 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.