Len­te­pas­tei­tje met kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 695 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 61

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Breng de kipfilet in de bouillon aan de kook. Kook de kipfilet in 10 min. op laag vuur gaar. Neem het vlees uit de pan en laat de bouillon afkoelen.
  2. Verwarm de pasteibakjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de bevroren groenten met 3 el water in een magnetronschaal. Dek de schaal af met de deksel (of magnetronfolie) en stoom de groenten in de magnetron op 800 watt in 8-10 min. gaar. Neem uit de magnetron en roer er 25 g boter door.
  3. Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes. Smelt voor de ragout de rest van de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Schenk al roerende langzaam 750 ml kippenbouillon erbij en roer tot een gladde ragout. Voeg de kip, de zuivelspread en peper en zout naar smaak aan de ragout toe. Verwarm nog enkele min. op laag vuur.
  4. Zet de pasteibakjes op 4 borden en schep de kippenragout erin. Serveer met de groenten. Lekker met fijngesneden verse bieslook.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 695 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 40 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.