Ru­co­la met bief­stuk

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 175

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de noten 4 min. in een droge pan en laat afkoelen op een bord. Breng een pan water aan de kook en kook de peultjes in 3 min. beetgaar. Spoel ze af onder koud stromend water en laat uitlekken. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel en snijd de helften in plakjes. Halveer de aspergetips.
  2. Dep de biefstukken droog met keukenpapier. Bestrijk dun met 2 el olie en bestrooi met peper en chilipeper. Verhit de grillpan en bak het vlees in 5 min. bruin. Keer halverwege. Dek af met aluminiumfolie, laat even rusten en snijd in reepjes.
  3. Meng voor de dressing de rest van de olie met de sojasaus en de knoflook. Voeg naar smaak limoensap en peper en zout toe. Verdeel de rucola, de peultjes, de komkommer, de aspergetips en de biefstuk over 4 borden. Schenk de dressing erover en bestrooi met de cashewnoten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.