Kom­kom­mer­soep

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de korianderblaadjes fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  2. Doe de komkommer en koriander in een blender of keukenmachine en maal fijn. Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met zout. Voeg de rode peper toe. Meng het geheel goed door. Pers de limoen uit en breng de soep op smaak met het limoensap. Voeg water toe als de soep te dik is.
  3. Laat in 1 uur afgedekt in de koelkast koud worden. Schenk de soep in kommen en besprenkel met de olie.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 65 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Komkommersoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kom­kom­mer­soep

1
1
  • 2 komkommers
  • 15 g verse koriander

Snijd de komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de korianderblaadjes fijn.

2
2
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

3
3

Doe de komkommer en koriander in een blender of keukenmachine en maal fijn.

4
4
  • 150 g Griekse yoghurt

Voeg de yoghurt toe en breng op smaak met zout. Voeg de rode peper toe. Meng het geheel goed door.

5
5
  • 1 limoen

Pers de limoen uit en breng de soep op smaak met het limoensap. Voeg water toe als de soep te dik is.

6
6
  • 1 el olijfolie

Laat in 1 uur afgedekt in de koelkast koud worden. Schenk de soep in kommen en besprenkel met de olie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.