Fram­bo­zen­cup­ca­kes

Frambozen door het beslag en een framboos bovenop.

  • gebak
  • 12 stuks
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(232)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels gebak Frambozen door het beslag en een framboos bovenop. 12 stuks
4 232

Ingrediënten

Keukenspullen
  • papieren cakevormpjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Mix de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker wit en luchtig. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa. Zeef het bakmeel en spatel erdoor en voeg de melk toe. Houd 1 framboos per cupcake achter en schep de rest van de frambozen door het mengsel.
  2. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze op een bakplaat in het midden van de oven. Bak de cupcakes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  3. Pers de citroen uit. Roer in een kom de poedersuiker met het citroensap tot glazuur. Rol de achtergehouden frambozen door basterdsuiker. Bestrijk de muffins met het glazuur en versier met de gesuikerde frambozen.

bereidingstip:

Je kunt de cupcakes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Frambozencupcakes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fram­bo­zen­cup­ca­kes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 125 g boter
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 2 eieren

Mix de boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker wit en luchtig. Voeg de eieren toe en mix tot een gladde massa.

3
3
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el volle melk
  • 250 g frambozen

Zeef het bakmeel en spatel erdoor en voeg de melk toe. Houd 1 framboos per cupcake achter en schep de rest van de frambozen door het mengsel.

4
4

Verdeel het beslag over de vormpjes en zet ze op een bakplaat in het midden van de oven.

5
5

Bak de cupcakes in de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

6
6
  • ½ citroen
  • 125 g poedersuiker

Pers de citroen uit. Roer in een kom de poedersuiker met het citroensap tot glazuur.

Tip: Als het te dik is, voeg dan nog 1 el heet water toe. Is het te dun, voeg dan nog wat poedersuiker toe.

7
7
  • 2 el witte basterdsuiker

Rol de achtergehouden frambozen door de basterdsuiker. Bestrijk de muffins met het glazuur en versier met de gesuikerde frambozen.

bereidingstip:

Je kunt de cupcakes 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.