Cho­co­la­de­koek­jes

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 150 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 stuks
4 68

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, deegroller, uitsteekvormpje, satéstokje

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het bakmeel, de boter, de suiker, het ei, het cacaopoeder en een mespunt zout in een kom en kneed snel tot een soepel deeg. Laat afgedekt 30 min. in de koelkast rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven snijplank uit tot 1/2 cm dik.
  3. Steek met de uitsteekvormpjes paasfiguurtjes uit. Prik met een satéstokje een gaatje met een diameter van ca. 1/2 cm in de bovenkant van de koekjes. Als de koekjes gebakken zijn, kun je daar een lintje door rijgen. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat, schuif deze in het midden van de oven en bak ze in 12-15 min. gaar en goudbruin.
  4. Zijn de gaatjes na het bakken dichtgegaan? Je kunt ze voorzichtig open prikken voordat de koekjes zijn uitgehard. Laat ze volledig afkoelen.
video

Au bain-ma­rie smel­ten

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.