Kal­koen met fruit

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 11

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe het verwenfruit in een steelpan. Voeg de kaneelstokjes, 2 partjes citroen en flink wat peper toe. Laat op laag vuur 20 min. zacht koken.
  2. Verwarm intussen de helft van de boter in een pan en bak de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de tuinerwten en 1/2 liter water toe. Laat op laag vuur afgedekt 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de kalkoen in plakjes van ca. 1 cm. Bestrooi met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de kalkoen in ca. 4 min. gaar. Keer halverwege en voeg de rest van de citroen toe. Druk met een vork het sap uit de partjes.
  4. Serveer het verwenfruit bij de kalkoen, rijst en erwten. Leg de citroenpartjes en de kaneel opzij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 96 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kalkoen met fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen met fruit

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 citroen
  • 1 pot appelcompote
  • 2 kaneelstokjes

Snijd de citroen in 6 parten. Doe het verwenfruit in een steelpan. Voeg de kaneelstokjes, 2 partjes citroen en flink wat peper toe.

3
3

Laat op laag vuur 20 min. zacht koken.

4
4
  • 2 uien
  • 20 g boter
  • 450 g tuinerwten

Snipper de ui. Verwarm intussen de boter in een pan en bak de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de tuinerwten en 1/2 liter water toe.

5
5

Laat op laag vuur afgedekt 10 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 400 g kalkoenfilets
  • 20 g boter

Snijd de kalkoen in plakjes van ca. 1 cm. Bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalkoen in ca. 4 min. gaar.

7
7

Keer halverwege en voeg de rest van de citroen toe. Druk met een vork het sap uit de partjes.

8
8

Serveer het verwenfruit bij de kalkoen, rijst en erwten. Leg de citroenpartjes en de kaneel opzij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.