Zoe­te ei­er­flens­jes

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
4 45

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Smelt 50 g boter in een steelpan. Klop de eidooiers met de honing en vanillesuiker lichtgeel en luchtig. Voeg de bloem, melk, de rasp en gesmolten boter toe. Meng tot een glad beslag.
  2. Meng 5 el citroensap en 4 el poedersuiker met de ricotta. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Klop de eiwitten met een mespunt zout stijf in een vetvrije kom, spatel dit door het beslag. Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Voeg, zodra de boter niet meer bruist, met een grote opscheplepel het beslag toe en verdeel gelijkmatig over de bodem van de pan. Keer het flensje als het beslag gestold is. Ga door tot het beslag op is; het is voldoende voor 8-10 flensjes. Vouw de flensjes dubbel en vervolgens nog een keer dubbel en verdeel over 4 borden. Bestrooi licht met poedersuiker en serveer met de citroenricotta.

Tip:

U kunt het beslag van de flensjes enkele uren van tevoren bereiden, maar voeg het stijfgeklopte eiwit pas vlak voor het bakken toe.

Tip:

Ook lekker als lunchgerecht: serveer de flensjes bijvoorbeeld met vers fruit.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.