Kris­pi kip

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 33

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 min gaar. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, kook 5 min. in water met zout en giet af. Voeg 15 g boter toe en stoof de sperziebonen en tomaten 15 min. afgedekt op laag vuur. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Roer het ei los in een diep bord. Strooi Krispi op een bord. Wentel de kip door het ei en door de Krispi.
  3. Smelt 25 g boter in een koekenpan. Bak de kipfilet in 10 min. gaar en bruin. Keer regelmatig. Giet de aardappelen af en bewaar het kookvocht. Verwarm de melk met de rest van de boter en schenk bij de aardappelen. Stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel kookvocht toe.
  4. Serveer de stukjes kipfilet met de sperziebonenen de aardappelpuree.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.