Zalm­spie­sen met wok­rijst

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rijg de zalmfilet aan de satéstokjes en bestrooi met peper en zout.
  2. Verhit in een wok 2 el olie en bak de bevroren groenten al omscheppend 5 min. tot ze beetgaar zijn en het vocht is verdampt. Bak de rijst 5 min. mee.
  3. Verhit ondertussen in een koekenpan de resterende olie. Bak de zalmspiesen in 4 min. bruin en van binnen net gaar. Keer regelmatig.
  4. Breng het rijst-groentemengsel op smaak met de woksaus. Verdeel over 4 borden en leg de zalmspiesen erbij. Lekker met een partje limoen.

Tip:

Voor een minder pittige variant kunt u ook Sweet & sour woksaus (flesje 200 ml) gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.