Kro­kan­te vis met spi­na­zie

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de pangasiusfilet ontdooien. Bestrooi de pangasiusfilet met peper en zout en wentel door de bloem. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Haal de vis door het ei en wentel vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel stevig aan en leg de vis op een bord.
  2. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de vis op middelhoog vuur in 5-7 min. goudbruin en gaar.
  3. Verhit ondertussen de rest van de boter in een hoge pan, doe de helft van de spinazie erbij en laat slinken. Voeg de rest van de spinazie toe tot deze gaar is. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de vis, aardappelpuree en de spinazie over borden.

Tip:

Het lievelingsgerecht van Dries Mertens, aanvaller bij FC Utrecht, is krokante vis met spinazie. Dries: 'Voor deze vis met spinazie kom ik graag thuis - daar word je stoer en sterk van!'

video

Pa­ne­ren

Instructievideo - 00:49 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Krokante vis met spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kro­kan­te vis met spi­na­zie

1
1
  • 600 g pangasiusfilets
  • 4 el bloem

Laat de pangasiusfilet ontdooien. Bestrooi de pangasiusfilet met peper en zout en wentel door de bloem.

2
2
  • 2 eieren
  • 100 g paneermeel

Klop de eieren los in een diep bord. Strooi het paneermeel op een ander bord. Haal de vis door het ei en wentel vervolgens door het paneermeel.

3
3
  • 2 zakjes aardappelpuree

Druk het paneermeel stevig aan en leg de vis op een bord. Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 25 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de vis op middelhoog vuur in 5-7 min. goudbruin en gaar.

5
5
  • 25 g boter
  • 300 g spinazie

Verhit ondertussen de boter in een hoge pan, doe de helft van de spinazie erbij en laat slinken. Voeg de rest van de spinazie toe tot deze gaar is.

6
6
  • 1 mespunt nootmuskaat

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de vis, aardappelpuree en de spinazie over borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.