Biet­jes­stamp met lek­ker­bek­jes en ijs­berg­sla

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de lekkerbekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een kom de ijsbergsla, de komkommer en de sladressing. Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de ui goudbruin. Voeg de bietjes toe en stoof op laag vuur, onder regelmatig omscheppen, 5 min. Giet de aardappelen af, stamp tot een grove puree en schep de gestoofde bietjes erdoor. Verdeel de lekkerbekjes over 4 borden en serveer met de bietjesstamp en de ijsbergsla.

Tip:

IJsbergsla is erg lekker op een taco of pitabrood. Beleg een boterham eens met komkommer.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 10-11

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.