Pen­ne met spruit­jes, kaas en to­ma­ten­saus

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 5 min. de spruitjes toe. Snijd de ui in partjes en de knoflook fijn. Fruit de uienpartjes in de olie 3 min. en voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  2. Voeg de pastasaus toe en breng de saus al roerend aan de kook. Meng de kaasreepjes met het basilicum.
  3. Verdeel de penne met spruitjes over de borden. Schep de tomatensaus erover, verdeel de kaasreepjes met basilicum erover en strooi er naar smaak nog wat peper over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 08-09

Penne met spruitjes, kaas en tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met spruit­jes, kaas en to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g volkoren penne
  • 500 g spruitjes

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg na 5 min. de spruitjes toe.

2
2
  • 3 rode uien
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

Snijd de ui in partjes en de knoflook fijn. Fruit de uienpartjes in de olie 3 min. en voeg de laatste minuut de knoflook toe.

3
3
  • 390 ml pastasaus sugo kruiden
  • 200 g belegen kaas
  • 15 g verse basilicum

Voeg de pastasaus toe en breng de saus al roerend aan de kook. Meng de kaasreepjes met het basilicum.

4
4

Verdeel de penne met spruitjes over de borden. Schep de tomatensaus erover, verdeel de kaasreepjes met basilicum erover en strooi er naar smaak nog wat peper over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.