Kib­be­ling met pi­kan­te man­go

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 102

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar laat de rijst direct na het koken in een wijde kom snel afkoelen. Laat de mix voor nasi goreng 10 min. wellen in 100 ml kokendheet water. Verhit in een wok 2 el olie en roerbak hierin de Chinese roerbakmix 5 min. Voeg de mix voor nasi goreng toe en roer het door elkaar. Schep de gare rijst erbij en roerbak 5 min.
  2. Verhit intussen in een hapjespan de rest van de olie en fruit hierin de ui goudbruin. Schep de kibbeling erbij en verwarm deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de woksaus en de stukjes mango toe en verwarm het al omscheppend nog 3 min.
  3. Serveer de kibbeling met pikante mango met de nasi goreng.

Tip:

Heeft u 't liever iets minder pikant? Neem dan de mildere variant sweet & sour (flesje 200 ml, AH).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 94 g
  • vet 15 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.