Ro­mi­ge zuur­kool­scho­tel met tofu

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 150 ml kookwater. Verwarm de oven voor op 200 °C. Fruit de uien in 2/3 van de olie, voeg de tomatenpuree en de roerbakreepjes toe en roerbak 2 min. Roer het opgevangen kookwater erdoor. Meng de zuurkool in de ovenschaal met de helft van de room en wat peper en zout naar smaak. Schep de tofureepjes in tomatensaus erop.
  2. Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Roer de rest van de kookroom erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met het paneermeel en sprenkel de rest van de olie erover.
  3. Zet de schaal 35 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 08-09

Romige zuurkoolschotel met tofu

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge zuur­kool­scho­tel met tofu

1
1
  • 1 zak kookaardappel

Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar 150 ml kookwater.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 °C.

3
3
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 bakjes tofuroerbakreepjes pittig

Snipper en fruit de ui in de olie, voeg de tomatenpuree en de roerbakreepjes toe en roerbak 2 min. Roer het opgevangen kookwater erdoor.

4
4
  • 500 g zuurkool
  • 125 ml kookroom
  • 3 el paneermeel

Meng de zuurkool in de ovenschaal met de helft van de room en wat peper en zout naar smaak. Schep de tofureepjes in tomatensaus erop.

5
5

Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Roer de rest van de kookroom erdoor en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 el olie

Verdeel de puree over de zuurkoolschotel en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met het paneermeel en sprenkel de rest van de olie erover.

7
7

Zet de schaal 35 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.