Aard­ap­pel­scho­tel met ont­bijt­spek

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 6 min. wachten
(187)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 187

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor of schakel de oven in op 250 °C. Kook de aardappelschijfjes gaar in ca. 15 min.
  2. Fruit de uien en de paprika in de olie 3 min., voeg het witlof toe en roerbak weer 3 min. Voeg de zuivelspread toe en laat deze smelten. Giet de aardappelschijfjes af en schep deze bij de groente in de pan. Schep het mengsel in de ovenschaal en dek het gerecht af met de plakjes ontbijtspek.
  3. Schuif de schaal op een rooster op de tweede richel onder de grill en bak ca. 6 min totdat het spek knapperig is.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 08-09

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.