Ge­vul­de pa­pri­ka's

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 153

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui zeer fijn. Bak de spekblokjes in een droge pan in 10 min. bruin en knapperig. Meng het gehakt met de ui en het ei. Meng de spekblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten. Vul de paprikahelften met het mengsel. Bestrooi de paprika's met de kaas en doe ze in een ovenschaal. Zet ca. 30 min. in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de paprika op de rijst.

combinatietip:

Lekker met een gemengde salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde paprika's

terug naar recept

Ge­vul­de pa­pri­ka's

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 300 g rundergehakt
  • 1 ei

Snipper de ui zeer fijn. Bak de spekblokjes in een droge pan in 10 min. bruin en knapperig. Meng het gehakt met de ui en het ei.

3
3
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika

Meng de spekblokjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten.

4
4
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Vul de paprikahelften met het mengsel. Bestrooi de paprika's met de kaas en doe ze in een ovenschaal.

5
5
  • 300 g witte rijst

Zet ca. 30 min. in de oven. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de paprika op de rijst.

combinatietip:

Lekker met een gemengde salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.