Groen­te­la­sag­ne

(432)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 432

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes, kaasschaaf of het snijvlak van een rasp in de lengte in plakken van ca. 2 mm. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Maak een dressing van 5 el olie, de kruiden en knoflook. Leg de plakken groente op een bakplaat, bestrijk met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Gril de groenten 6-8 min. Zet de oven hierna op 190 °C.
  3. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Bak in een koekenpan de spinazie 5 min. in de rest van de olie. Laat uitlekken. Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de Grana Padano.
  4. Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag lasagnebladen. Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella en kaas. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas. Bak de lasagne ca. 30 min. in de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Groentelasagne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­la­sag­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 210 °C.

2
2
  • 1 courgette
  • 1 aubergine

Snijd de courgette en de aubergine met een scherp mes, kaasschaaf of het snijvlak van een rasp in de lengte in plakken van ca. 2 mm.

3
3
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden

Snipper de ui en pers de knoflook. Maak een dressing van de olie, kruiden en de knoflook.

4
4

Leg de plakken groente op een bakplaat, bestrijk met de dressing en breng op smaak met peper en zout. Gril de groenten 6-8 min.

5
5

Zet de oven hierna op 190 °C.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 800 g tomatenblokjes

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 5 min. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 300 g spinazie
  • 1 el olijfolie

Bak in een koekenpan de spinazie 5 min. in de olie. Laat uitlekken.

8
8
  • 250 g mozzarella
  • 200 g Grana Padano
  • 250 g lasagnebladen

Snijd de mozzarella in plakjes en rasp de Grana Padano. Bedek de schaal met een laagje tomatensaus en daarna met een laag lasagnebladen.

9
9

Leg hierop wat spinazie, courgette, aubergine, mozzarella en kaas. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met tomatensaus en kaas.

10
10

Bak de lasagne ca. 30 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.