Ka­bel­jauw­bal­le­tjes met to­ma­ten­saus

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit 3 el olie in een pan. Voeg de ui toe en fruit 5 min. Voeg 1 teen knoflook toe en bak nog 2 min. mee. Doe de tomatenblokjes en de wijn erbij. Breng op smaak met peper en zout. Laat de saus op laag vuur 20 min. zacht koken. Voeg op het laatste moment de helft van het basilicum toe. Pureer de kabeljauw in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg de rest van de knoflook, het ei en de rest van het basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Rol met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de balletjes in ca. 10 min. gaar. Serveer met de tomatensaus.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Warm op de dag zelf de balletjes op in de saus. Roer af en toe (voorzichtig) om.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.