Bal­sa­mi­co-cham­pig­nons

De champignons worden een beetje zoetzuur door de balsamico, en de peper geeft ze precies voldoende pit.

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht De champignons worden een beetje zoetzuur door de balsamico, en de peper geeft ze precies voldoende pit. 4 personen
3 202

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in vieren. Snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak 2 min. mee.
  2. Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 2 min. Schenk de azijn en de wijn erbij en draai, als het vocht kookt, het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met de suiker en peper en zout.
  3. Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Balsamico-champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bal­sa­mi­co-cham­pig­nons

1
  • 500 g kastanjechampignons
  • 1 rode peper

Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier en snijd ze in vieren. Snijd de rode peper (zonder zaadlijsten) fijn.

2
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

3
  • 4 el olijfolie

Verhit in een hapjespan de olie en fruit de sjalotten 3 min. Voeg de knoflook en rode peper toe. Bak 2 min. mee.

4
  • 6 el balsamicoazijn
  • 4 el witte wijn

Voeg de champignons toe en bak op hoog vuur 2 min. Schenk de azijn en wijn erbij en draai, als het vocht kookt, het vuur laag.

5
  • 1 tl suiker

Doe de deksel op de pan en laat 20 min. op laag vuur sudderen. Breng op smaak met de suiker en peper en zout.

6
  • 2 el platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en strooi over het gerecht. Bon appétit!

Tip: Lekker met geroosterde sneetjes ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.