Bloem­kool­soep met bal­le­tjes

(208)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 208

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een grote soeppan en fruit de prei 5 min. Voeg de kippenbouillon en de bloemkool toe en breng aan de kook. Kook 15 min. op laag vuur tot de bloemkool gaar is. Haal het vel van de worst en kneed het worstvlees met het beschuitkruim en 2 el peterselie tot een soepel geheel. Maak er daarna soepballetjes van. Voeg de slagroom toe en pureer de soep in de keukenmachine of met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. Roer de balletjes door de soep en laat nog 3 min. zachtjes doorkoken. Garneer met de rest van de peterselie.

Tip:

U kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar de soep afgedekt in de koelkast en warm op de dag zelf op laag vuur onder af en toe roeren op.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.