Veg­gie­bur­ger

Vegetarische eters over de vloer? Dikke kans dat ze deze zelfgemaakte burger nog nooit op hebben.

  • lunch
  • 4 personen
  • 520 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(78)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans lunch Vegetarische eters over de vloer? Dikke kans dat ze deze zelfgemaakte burger nog nooit op hebben. 4 personen
4 78

Ingrediënten

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer de kikkererwten en de mais met de staafmixer. Maal het niet te fijn. Snijd de bosui fijn en paprika fijn. Meng de bosui, de paprika, de komijn en het kerriepoeder door de kikkererwten en mais. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng 40 g paneermeel door. Laat 10 min. staan. Hierdoor wordt het mengsel steviger.
  2. Maak van het mengsel 4 burgers. Strooi de rest van het paneermeel op een bord en druk de burgers aan beide kanten in het paneermeel. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de burgers 4 min. Keer ze halverwege.
  3. Meng de rest van de olie door de sla. Pers de citroen uit. Breng op smaak met het citroensap en peper en eventueel zout. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of op de grillpan.
  4. Verdeel wat sla over de helft van de sneetjes brood. Leg de burgers erop en bedek met de andere sneetjes. Serveer de rest van de sla erbij. Lekker met augurk, zilveruitjes of olijven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 520 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Veggieburger

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Veg­gie­bur­ger

1
1
  • 400 g kikkererwten
  • 150 g maiskorrels crispy
  • 1 bosui
  • ½ paprika
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kerriepoeder

Pureer de kikkererwten en de mais met de staafmixer. Maal het niet te fijn. Snijd de bosui fijn en paprika fijn. Meng de bosui, de paprika, de komijn en het kerriepoeder door de kikkererwten en mais.

2
2
  • 40 g paneermeel

Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng het paneermeel door. Laat 10 min. staan. Hierdoor wordt het mengsel steviger.

3
3
  • 60 g paneermeel
  • 3 el olijfolie

Maak van het mengsel 4 burgers. Strooi de rest van het paneermeel op een bord en druk de burgers aan beide kanten in het paneermeel. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers 4 min. Keer ze halverwege.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 100 g krulslamelange
  • 1 citroen
  • 8 sneetjes brood

Meng de rest van de olie door de sla. Pers de citroen uit. Breng op smaak met het citroensap en peper en eventueel zout. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of op de grillpan.

5
5

Verdeel wat sla over de helft van de sneetjes brood. Leg de burgers erop en bedek met de andere sneetjes. Serveer de rest van de sla erbij. Lekker met augurk, zilveruitjes of olijven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.