Ru­co­la­stamp

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 120

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen in een ruime koekenpan 2 el olie en bak de braadworsten rondom bruin. Schuif het vlees naar de rand van de pan en bak het in 14 min. gaar. Bak in het midden van de pan de uienringen goudbruin in het bakvet. Bak de laatste 5 min. de Italiaanse kruiden mee.
  2. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp met de pureestamper de aardappelen met de rest van de olie en wat kookvocht tot een smeuïge puree. Schep de rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de stamppot over 4 borden en leg de braadworst met de gebakken uienringen erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 745 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.