Ki­prol­le­tjes met au­ber­gi­ne

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de kipfilet in de lengte in 8 stukken. Bestrooi met peper en zout en wikkel elk stuk in een plak bacon. Zet vast met een cocktailprikker. Verhit 1 el olie in een braadpan en fruit de ui 8 min. Bak de aubergine de laatste 5 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en schenk 125 ml heet water in de pan. Stoof de aubergine met de deksel op de pan in 4 min. verder gaar. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen in een koekenpan 2 el olie en bak de aardappelpartjes in 10 min. goudbruin en gaar. Schep ze af en toe om. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Leg de kipfilet op 4 borden en serveer met de groenten en de aardappelpartjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.