Gril­l­kar­bo­na­des & spi­na­zie

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 655 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 43

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Schep de aardappel- en uipartjes op de bakplaat en besprenkel met 2 el olie en zout naar smaak. Rooster ze in de oven in 40 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Verhit de grillpan ca. 15 min. voor het einde van de baktijd van de aardappelen. Dep de schouderkarbonades droog met keukenpapier. Bestrijk ze met 2 el olie en bestrooi aan beide kanten met peper en zout. Gril het vlees in 12 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Verhit ondertussen in een ruime koekenpan de rest van de olie. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Laat de spinazie al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Bak de knoflook 2 min. mee en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de schouderkarbonades met de knoflookspinazie over 4 borden en serveer met de geroosterde aardappel- en uipartjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 655 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.