Ri­sot­to al­la Mi­la­ne­se

Het duurt even voordat deze overheerlijke risotto op tafel staat, maar het wachten wordt beloond. Buon appetito!

(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Het duurt even voordat deze overheerlijke risotto op tafel staat, maar het wachten wordt beloond. Buon appetito! 4 personen
3 63

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snipper de sjalotten en rasp de kaas.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de peen, bleekselderij en ui 3 min. Voeg de knoflook, mergpijpjes en het water toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 ½ uur trekken. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout. Leg de mergpijpjes op een bord. Verwarm de helft van de boter in een hapjespan en bak de sjalot 10 min. op laag vuur.
  3. Schraap ondertussen het merg uit de mergpijpjes. Breng de bouillon weer aan de kook. Doe de risotto bij de sjalotten en bak 4 min. Voeg de saffraan en het merg toe. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Draai het vuur uit en voeg de rest van de boter en de kaas toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan.

Tip:

Voeg nog wat bouillon toe om het extra smeuïg te maken.

Tip:

Familierecept Allerhande 2 2010. Bij de Assorgia's wordt deze risotto vaak gegeten. Dochtertje Zola is er dol op. Carlo: 'Thuis kookt meestal mijn moeder. Een echte Italiaanse 'nonna': ze verwent de kinderen graag. 'Mijn kinderen mogen bij mijn moeder vaak kiezen wat ze willen eten. Naast frietjes behoort risotto tot de lievelingsgerechten. Die maakt ze dan ook regelmatig voor hen klaar. Wel grappig dat de geschiedenis zich herhaalt: ik was er als kind ook gek op. Met recht een risotto d'Assorgia dus!'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 155 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Risotto alla Milanese

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to al­la Mi­la­ne­se

1
  • 125 g winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui

Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de bleekselderij in boogjes en snipper de ui.

2
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 50 g Parmezaanse kaas

Snijd de knoflook fijn. Snipper de sjalotten en rasp de kaas.

3
  • 2 el olijfolie
  • 4 mergpijpjes
  • 1½ liter kraanwater

Verhit de olie in een soeppan en bak de peen, bleekselderij en ui 3 min. Voeg de knoflook, mergpijpjes en het water toe en breng aan de kook.

4

Laat op laag vuur 1 ½ uur trekken. Zeef de bouillon en breng op smaak met zout. Leg de mergpijpjes op een bord.

5
  • 25 g boter

Verwarm de boter in een hapjespan en bak de sjalot 10 min. op laag vuur.

6

Schraap ondertussen het merg uit de mergpijpjes. Breng de bouillon weer aan de kook.

7
  • 300 g risottorijst
  • 2 zakjes saffraan

Doe de risotto bij de sjalotten en bak 4 min. Voeg de saffraan en het merg toe.

8

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

9
  • 25 g boter

Draai het vuur uit en voeg de boter en kaas toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.