Ta­gli­a­tel­le car­bo­na­ra

In een echte carbonara gaat geen slagroom. Lekker is het wel. Als de Italianen het maar niet horen…

(714)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht In een echte carbonara gaat geen slagroom. Lekker is het wel. Als de Italianen het maar niet horen… 4 personen
3 714

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de Pecorino en de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de slagroom. Voeg 1 el Pecorino Romano, 1 el Parmezaanse kaas (per 4 personen) en wat peper toe. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af, maar vang het kookvocht op.
  2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de spekblokjes met nog wat peper op middelhoog uur in 8 min. bruin. Voeg een soepopscheplepel kookvocht van de tagliatelle toe. Schep de tagliatelle bij het spek in de pan en roer snel op hoog vuur om. Schenk het ei-slagroom mengsel en nog een soepopscheplepel kookvocht bij de tagliatelle. Schep nog 2 min. snel om op hoog vuur. Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de Pecorino erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met broccoli met citroen en knoflook (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 51 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.205 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Tagliatelle carbonara

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ta­gli­a­tel­le car­bo­na­ra

1
1
  • 50 g Pecorino Romano
  • 50 g Parmezaanse kaas

Rasp de Pecorino en de Parmezaanse kaas.

2
2
  • 2 eieren
  • 250 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom. Voeg 1 el Pecorino Romano, 1 el Parmezaanse kaas (per 4 personen) en wat peper toe.

3
3
  • 300 g tagliatelle all'uovo

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar trek 2 min. van de kooktijd af. Giet af, maar vang het kookvocht op.

4
4
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte spekblokjes

Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan en bak de spekblokjes met nog wat peper op middelhoog vuur in 8 min. bruin.

5
5

Voeg een soepopscheplepel kookvocht van de tagliatelle toe. Schep de tagliatelle bij het spek in de pan en roer snel op hoog vuur om.

6
6

Schenk het ei-slagroom mengsel en nog een soepopscheplepel kookvocht bij de tagliatelle. Schep nog 2 min. snel om op hoog vuur.

7
7

Verdeel over de borden en strooi de rest van de Parmezaanse kaas en de Pecorino erover. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met broccoli met citroen en knoflook (zie recept elders op ah.nl/allerhande).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.