Ra­vi­o­li met kaas en spi­na­zie

De gesmolten Gorgonzola geeft een volle en zilte smaak aan dit gerecht.

(331)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De gesmolten Gorgonzola geeft een volle en zilte smaak aan dit gerecht. 4 personen
3 331

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een grote koekenpan. Snijd de ui in dunne ringen en bak in 5 min. glazig en gaar. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg toe en laat op laag vuur verder garen.
  2. Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gorgonzola zonder de korst in blokjes.
  3. Draai het vuur onder de pan met de ui en knoflook hoog. Schep hand voor hand de spinazie bij de ui en laat al omscheppend slinken. Voeg de kaasblokjes toe en roer door de spinazie. Meng de spinazie met de pasta en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.210 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Ravioli met kaas en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­vi­o­li met kaas en spi­na­zie

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien

Verhit de olie in een grote koekenpan. Snijd de ui in dunne ringen en bak in 5 min. glazig en gaar.

2
2
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook in dunne plakjes. Voeg toe en laat op laag vuur verder garen.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 500 g ravioli rossi met kaas en basilicum
  • 150 g gorgonzola

Kook ondertussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de gorgonzola zonder de korst in blokjes.

4
4
  • 450 g spinazie

Draai het vuur onder de pan met de ui en knoflook hoog. Schep hand voor hand de spinazie bij de ui en laat al omscheppend slinken.

5
5

Voeg de kaasblokjes toe en roer door de spinazie. Meng de spinazie met de pasta en breng op smaak met peper en zout. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.