Tim­bal­lo

Typisch Italiaanse smaken op originele wijze geserveerd.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 950 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 uur oventijd
(240)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Typisch Italiaanse smaken op originele wijze geserveerd. 6 personen
3 240

Ingrediënten

Keukenspullen
  • hoge ronde ovenschaal
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit ? van de olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 5 min. Voeg de helft van de knoflook toe. Bestrooi de kip met peper en zout en bak 5 min. mee. Snijd de salie uit de kruidenmix in reepjes en doe samen met de tijm bij de kip. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 35 min. op laag vuur stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit ? van de olie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 5 min. Voeg de resterende knoflook toe. Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijn en voeg toe. Voeg de spinazie in porties toe en bak tot deze is geslonken. Laat even afkoelen en druk in een vergiet het vocht uit de spinazie. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de oven voor op 190 °C. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de kip uit de saus en snijd het vlees van het bot. Verwijder de takjes tijm uit de saus en doe het vlees weer in de pan.
  4. Bekleed de bodem van de ovenschaal of vuurvaste pan met bakpapier en bestrijk de randen met olie. Leg een takje oregano op bakpapier en beleg met penne. Maak een opstaande rand. Schep kipvulling erin en dek af met penne. Maak nog een opstaande rand.
  5. Rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas en peper en zout. Schenk de helft over de pasta. Schep het spinaziemengsel erop en strijk glad. Schenk de rest van het eimengsel erover. Bak de timballo in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar. Draai de timballo om op een bord en laat nog 15 min. rusten.

bereidingstip:

U kunt de timballo een dag van tevoren maken. Zet hem op de dag zelf 20 min. in de oven op 190 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 950 kcal
  • eiwit 54 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 610 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Timballo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tim­bal­lo

1
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook

Snipper de uien en snijd de knoflook fijn.

2
  • 2 el olijfolie

Verhit olie in een hapjespan en fruit de helft van de ui 5 min. Voeg de helft van de knoflook toe.

3
  • 4 kippenbouten

Bestrooi de kip met peper en zout en bak 5 min. mee.

4
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Snijd de salie uit de kruidenmix in reepjes en doe samen met de tijm bij de kip.

5
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en laat 35 min. op laag vuur stoven. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

6
  • 2 el olijfolie

Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en fruit de rest van de ui 5 min. Voeg de rest van de knoflook toe.

7
  • 300 g spinazie

Snijd de naaldjes van 2 takjes rozemarijn fijn en voeg toe. Voeg de spinazie in porties toe en bak tot deze is geslonken.

8
  • 250 g ricotta

Laat even afkoelen en druk in een vergiet het vocht uit de spinazie. Roer de ricotta erdoor en breng op smaak met peper en zout.

9

Verwarm de oven voor op 190 °C.

10
  • 400 g penne rigate

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

11

Neem de kip uit de saus en snijd het vlees van het bot.

12

Verwijder de takjes tijm uit de saus en doe het vlees weer in de pan.

13
  • 2 el olijfolie

Bekleed de bodem van de ovenschaal of vuurvaste pan met bakpapier en bestrijk de randen met olie.

14

Leg een takje oregano op het bakpapier en beleg met penne. Maak een opstaande rand. Schep kipvulling erin en dek af met penne. Maak een opstaande rand.

15
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 6 eieren
  • 125 ml slagroom

Rasp de Parmezaanse kaas. Klop de eieren los met de slagroom, de kaas en peper en zout. Schenk de helft over de pasta.

16

Schep het spinaziemengsel erop en strijk glad. Schenk de rest van het eimengsel erover. Bak de timballo in het midden van de oven in ca. 1 uur gaar.

17

Draai de timballo om op een bord en laat nog 15 min. rusten. Bon appétit!

bereidingstip:

U kunt de timballo een dag van tevoren maken. Zet hem op de dag zelf 20 min. in de oven op 190 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.