Ita­li­aan­se ki­prol­le­tjes met spruit­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 515 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de kipfilets overlangs in 4 ongeveer gelijke repen. Halveer ook de plakjes gerookte ham overlangs. Bestrooi de 8 kipfiletrepen met de helft van de Italiaanse kruiden en peper en zout naar smaak. Rol ze op, wikkel ze in een plakje gerookte ham. Kwast de rolletjes dun in met wat olie. Leg ze in de braadslee en schuif deze in de oven. Bak ze in ca. 20 min. bruin en gaar, keer ze na 10 min.
  2. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de spruitjes in 10 min. beetgaar. Fruit de uiensnippers in de rest van de olie 3 min. Voeg de rest van de Italiaanse kruiden en de cherrytomaten toe en roerbak 2 min. Giet de spruitjes af en schep ze bij de cherry tomaten.
  3. Serveer de kiprolletjes met de spruitjes en de notenrijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.