Mexi­caan­se tor­til­la­scho­tel

Met tortilla en groenten maak je laagjes in een ovenschaal. Hiervan blijf je opscheppen!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 735 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(464)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Met tortilla en groenten maak je laagjes in een ovenschaal. Hiervan blijf je opscheppen! 4 personen
3 464

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ronde ovenschaal (inhoud ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de gesneden kippenblokjes in de olie goudbruin. Schep de kip uit de pan.
  2. Roerbak in dezelfde pan de Mexicaanse wokgroente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg pastasaus, ananas en kip toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook.
  3. Schep 1/5 van het kip-groentemengsel in de ovenschaal en leg hierop een tortillawrap. Bestrooi met gemalen kaas. Bedek met een tweede tortilla, hierop weer een deel van de kip met groente, en weer een tortilla met kaas. Herhaal dit tot alle tortilla's op zijn. Eindig met een laagje saus en strooi de rest van de geraspte kaas erover.
  4. Zet de schaal 20 min. in het midden van de oven. Snijd de tortillaschotel in punten en serveer deze op platte borden.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 735 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.075 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 06-07

Mexicaanse tortillaschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mexi­caan­se tor­til­la­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g kipfilet
  • 2 el olie

Snijd de kipfilet in blokjes en bak in de olie goudbruin. Schep de kip uit de pan.

3
3
  • 500 g Mexicaanse wokgroente

Roerbak in dezelfde pan de Mexicaanse wokgroente volgens aanwijzingen op de verpakking.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 390 g sugo pastasaus pikant
  • 250 g ananasstukjes

Voeg de pastasaus, ananas en kip toe en breng het geheel al omscheppend aan de kook.

5
5
  • 8 tortillawraps
  • 25 g geraspte jonge Goudse kaas

Schep 1/5 van het kip-groentemengsel in de ovenschaal en leg hierop een tortillawrap. Bestrooi met geraspte kaas.

6
6

Bedek met een tweede tortilla, hierop weer een deel van de kip met groente, en weer een tortilla met kaas. Herhaal dit tot alle tortilla's op zijn.

7
7

Zorg dat het eindigt met een laagje saus en strooi hierover de rest van de geraspte kaas.

8
8

Zet de schaal 20 min. in het midden van de oven. Snijd de tortillaschotel in punten en serveer deze op platte borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.