Spa­ghet­ti met to­ma­ten­saus en ru­co­la

(87)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 87

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de tomaten en verwijder zo veel mogelijk vocht en zaden. Snijd ze daarna in stukjes. Verhit in een wok 2 el olie en fruit hierin de uien glazig. Schep de tomaten, de knoflook en wat peper en zout naar smaak erbij en roerbak de tomaten 10 min. Voeg het fijngehakt en de kookroom toe en breng de tomatensaus aan de kook.
  2. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de spaghetti uitlekken in een vergiet en schep de rest van de olie en wat (zwarte) peper erdoor.
  3. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Roer de rucola door de tomatensaus en schep de saus over de spaghetti.

Tip:

Strooi er naar smaak wat geraspte kaas over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.