Pas­ta met ge­rook­te kip

Met fusilli, kip en lekker veel groenten. Afgemaakt met pastasaus en gemalen oude kaas.

(278)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met fusilli, kip en lekker veel groenten. Afgemaakt met pastasaus en gemalen oude kaas. 4 personen
3 278

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de ui in partjes. Verhit in een wok de olie en roerbak de uien en de kipreepjes 3 min. Voeg de Italiaanse roerbakmix toe en roerbak de groenten beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pers de knoflook. Voeg de sugo basilico en de knoflook toe. Schud de pot om met water en voeg dit ook toe. Breng de saus al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Verdeel de pasta over de borden en strooi er naar smaak de kaas over.

variatietip:

Voeg voor een extra kruidig accent vers basilicum toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.105 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 06-07

Pasta met gerookte kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­rook­te kip

1
1
  • 300 g fusilli

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 2 uien

Snijd de ui in partjes.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 250 g gerookte kipreepjes

Verhit in een wok de olie en roerbak de uien en de kipreepjes 3 min.

4
4
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Voeg de Italiaanse roerbakmix toe en roerbak de groenten beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook.

6
6
  • 470 g pastasaus sugo basilicum
  • 50 ml kraanwater

Voeg de sugo basilico en de knoflook toe. Schud de pot om met water en voeg dit ook toe. Breng de saus al roerend aan de kook.

7
7
  • 100 g gemalen oude kaas 48+

Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en schep de saus erdoor. Verdeel de pasta over de borden en strooi er naar smaak de kaas over.

variatietip:

Voeg voor een extra kruidig accent vers basilicum toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.